5 herkenbare ergernissen bij rittenregistratie

Met je schriftje op de bijrijdersstoel rijd je het hele land door. Zakelijke ritten, privé ritten en woon werk ritten. Je noteert het allemaal. Ontzettend herkenbaar! Een minder leuke bijkomstigheid zijn die momenten waarop je beseft dat jouw kostbare tijd net iets te vaak in de rittenadministratie gaat zitten. Je bent niet de enige die weleens met de handen in het haar zit. Deze 5 ergernissen kent iedereen die kilometers registreert.

Terugbladeren en ontcijferen

Eens per kwartaal begint ‘het grote gedoe’. Door het schriftje bladeren, de krabbels ontcijferen, het rekenwerk en het in de computer zetten. Hoe handig zou het zijn als jouw kilometers direct wordt opgeslagen en je deze aan het einde van het jaar in één keer naar de Belastingdienst kan exporteren? Je raad het al: ons systeem kan dat!

Rekenwerk

Ai dat doet pijn! Aan het einde van jaar heb je een boete van duizenden euro’s te pakken. Terwijl je toch echt heel nauwkeurige berekeningen hebt gemaakt. Dat wordt betalen of aanvechten. Tja, mensenwerk blijft foutgevoelig. Wij zijn trotse bezitter van het Keurmerk RittenRegistratieSystemen (RRS). Zo hoef jij niet meer in discussie met de Belastingdienst en zijn boetes verleden tijd. Dit keurmerk is opgesteld door de branche en garandeert een sluitende ritregistratie. Zo weet de Belastingdienst dat jouw data kloppen. Helaas zijn er nog een heleboel systemen zonder het Keurmerk RSS, dus let erop je altijd een correct systeem gebruikt.

Wat is jouw tijd waard?

Wist je dat ondernemers gemiddeld maar liefst een hele werkweek per jaar besteden aan rittenregistratie? Omgerekend is dat zo’n 10 minuten per dag. Deze tijd had je natuurlijk veel beter in je onderneming kunnen steken! Voor maar €0,65 nemen wij het hele proces uit handen, zodat jij tijd hebt voor de dingen die er écht toe doen.

Puntje privacy

Welke gegevens gebruiken registratiesystemen nou eigenlijk? En waar worden die gegevens nog meer voor gebruikt? Wij zijn 100% transparant. Ons systeem leest de software van de auto uit, net zoals de monteur in de garage dat ook doet. Met jouw persoonlijke gegevens hebben wij niets te maken en die gebruiken we dan ook niet. Als je medewerker bent met een lease-auto, hoeft de baas jouw privé ritten niet te bekijken. Zet de modus daarvoor in ‘privé’. Dan worden jouw rijdata niet zichtbaar voor de werkgever tot je de modus weer in ‘zakelijk’ zet.

Halve hulp

Er zijn ontzettend veel verschillende apps, die claimen jou te helpen bij je rittenadministratie. Het enige nadeel is dat het systeem kan haperen en dat je de cijfers achteraf nog handmatig in de computer moet zetten. Wij automatiseren het hele proces. Ook sluit je onze plug&play dongel eenvoudig in de OBD-poort van de auto. Zo kan het niet gebeuren dat de kilometerregistratie uitvalt of metingen mist.

Zakelijk of privé?

Vergeet als je uitstapt niet te noteren of deze rit privé of zakelijk was! Toch vergeten? Inmiddels heb jij tig notities in je telefoon en papiertjes volgeklad met ritten die je achteraf in je eigen systeem moet zetten. Foutgevoelig, onhandig en heel veel werk. Bij ons kan je na iedere rit aangeven of deze privé of zakelijk was. En dat doe je niet op papier, maar eenvoudig via de app of website.

Sommigen noemen rittenregistratie een noodzakelijk kwaad. Voor ons is het een kans om jou te ontzorgen! Voor maar €0,65 per dag nemen wij het werk uit handen. Meld je nu aan en begin met makkelijker ondernemen.

Sjoerd Jonkers

Ritregistratie-Nederland-RGB

Director of Sales RItRegistratie / ULU

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply