Belasting paradijs

Vandaag verschijnt het nieuws dat Nederland het grootste belastingparadijs van Europa is. Oxfam Novib stelt dat dit ten koste van de ontwikkelingslanden gaat. Een jaar geleden werd door de Universiteit van Maastricht vastgesteld dat Nederland ontwikkelingshulp in ontwikkelingslanden door Nederland efficiënt en effectief wordt verricht. Daarbij zijn wij nummer 6 ter wereld die het meeste aan ontwikkelingshulp doet. Wellicht dient het vizier van Oxfam Novib iets breder te zijn dan enkel de focus op Nederland als belastingparadijs.

Expeditie
De reden dat ik bovenstaande aanhaal is dat er steeds meer bekend wordt over de Panama Papers en de rol van Nederland als belastingparadijs daarin. Bij Tax Talents brengen wij een ander soort paradijs onder de aandacht: Expeditie voor fiscalisten. Met de vakantieperiode in aantocht voor velen is deze expeditie wellicht een aardige reistip?

Dubbele heffing
Waar gemeenten voorheen nog werden paradijselijk werden ontzien van belastingheffing in de Vpb is sinds januari de Vpb-plicht voor gemeenten bewaarheid. In deze blog kun je lezen of en wanneer sprake is van eventuele dubbele heffing.

M&A
Mocht je iets anders willen lezen dan vakantie(bestemmingen) gerelateerde onderwerpen, lees dan onze blog over M&A. Hierin wordt het stappenplan bij een M&A traject beschreven.

Geniet van de zon en een mooie werkdag gewenst.

Jeroen Perebooms

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply