Gastcollege

Deze maand ben ik de college banken weer ingedoken. Niet om er wijzer van te worden maar juist om gastcollege(s) te mogen geven aan de HAN, voor de opleiding Fiscaal Recht en Economie (FRE). De doelstelling was om studenten te enthousiasmeren voor de opleiding. Wat maakt fiscaliteit nou leuk en waarom zou je er als student voor moeten kiezen? Geen gemakkelijke taak aan een publiek dat de helft van mijn eigen leeftijd is. Dus maar beginnen met een taxelfie om de “generatiekloof” te dichten.

Aan het einde van de presentatie was er applaus. Mooi en hartverwarmend. De vraag die veel studenten bezighoudt is met name waarom je fiscalist moet worden. Tax Talents beantwoordt inmiddels deze vraag: de grote mate van afwisseling en uitdaging om bepaalde fiscale materie jezelf eigen te maken en je (werk)omgeving hiermee te adviseren.

De fiscaliteit zit op dit moment niet verlegen om aandacht. Van belasting op suiker, Oranje belastingdeals, Warren Buffet die zijn belastingaangifte publiekelijk deelt om de aanval van Trump te pareren. Het zijn dan ook boeiende tijden.

Andere Koets

Tijdens Prinsjesdag dit jaar werd er gebruik gemaakt van de zogeheten glazen koets, in plaats van de gebruikelijke gouden koets. Dit liet onverlet dat dit jaar het Belastingplan ook weer op de agenda stond. In deze blog kun je nalezen wat de voorgenomen plannen zijn.

Vervoer & registratie

Koning Willem-Alexander laat zich vaak vervoeren maar rijdt soms ook zelf. De vraag die kan gaan leven is of hij een rittenregistratie bijhoudt om zijn bijtelling te voorkomen. RitRegistratie heeft hierover een blog geschreven en legt in deze blog uit wanneer kilometers geregistreerd moeten worden.

Schoenen

Het wordt buiten al aanzienlijk kouder en dat betekent dat het langzaam ook weer tijd wordt voor Sinterklaas. Met het credo “Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn …. vrije ruimte” wordt toegelicht hoe je werknemers in de aankomende periode een cadeau kunt geven als beloning voor hun inspanningen van dit jaar. 

Veel leesplezier op Tax Talents!

Jeroen Perebooms

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply