Doe wat je niet kunt!
Verwarrend hè?! Niemand is voor iets in de wieg gelegd. In beginsel is elk mens vrij om te beslissen om te doen wat zij of hij wil. De mogelijkheden zijn eindeloos. Natuurlijk bepaalt jouw omgeving deels jouw koers als je jong of iets ouder bent. Maar je kiest zelf waar je naar toe gaat en op welk moment.

Vaag? Nee het bovenstaande is niet vaag. Ik geloof er heilig in dat wanneer je ergens jouw zinnen op zet dat je het kunt. Natuurlijk, je hebt gezond stel hersens nodig. Maar met boerenverstand en heel hard werken kom je uit bij jouw doel en soms daar voorbij.

Ondernemen
Eerder dit jaar mocht ik een presentatie bijwonen van Vivienne van Eijkelenborg (zakenvrouw van het jaar). Zij had een prachtige quote:

“Aim high and shoot for the moon. Even if you miss, you end up between the stars.”

Niets is minder waar. Als ondernemer word ik dagelijks uitgedaagd om elke dag mijn best te doen en mijn omgeving vooruit te helpen. Hoewel ik over een gezonde dosis positieve energie beschik heb ik ook soms mijn bedenkingen. Wat voor mij helpt is dat bij vrijwel alles wat ik doe, ik begin met het eindresultaat in gedachte. Als fiscalist is dat niet anders. Je bent continu bezig met de (eind)oplossing voor jouw klant, ook al heb je het soms niet eerder gedaan. Verleg jouw grenzen.

Maar soms…
Ambitie: er is bijna niets mooiers dan dat. Maar soms, heel soms zijn er mensen in jouw omgeving die op jouw droom aan duigen helpen of op jouw droom willen afdingen. Die niet geloven in wat je doet. Die durven (waar ik zeker respect voor kan opbrengen) te zeggen dat je iets niet kunt.

Dat kun je niet
Deze woorden komen heel hard aan als je jouw ziel en zaligheid ergens in legt. Het is mij wel eens overkomen. Ik haalde er veel motivatie uit: een kwestie van omdenken. Voor iedereen die dit gevoel herkent:

Doe wat je niet kunt en geniet van het onderstaande filmpje.

Fijne werkdag!

 

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply