Druk?

De zomervakantie is weer voorbij. Iedereen weer opgeladen… Of juist doorgebuffeld voor de vakantie en na de vakantie. Het gaat economisch gezien duidelijk de goede kant uit. Menig fiscalist in de adviespraktijk komt om in het werk. Dat is even geleden.

Internationaal gezien heeft Amerika grote plannen voor de belastinghervorming van de winstbelasting. Dat biedt natuurlijk weer mogelijkheden om de tax planning te herzien. In Nederland staat de hervorming van het belastingstelsel ook op de agenda bij de formatie. Een fikse uitdaging om het weer te versimpelen. Weer? Ja want bij de introductie van het nieuwe belastingstelsel in 2001 was dit eveneens het streven van de heren Zalm en Vermeend. Als de plannen voor de belastingherziening doorgaan heeft het huidige stelsel slechts 17 jaar dienst gedaan voor de Nederlandse belastingbetaling, indien het in werking treedt in 2018. In dit dossier is te lezen waarom de IB64 aan vervanging toe was en heeft geresulteerd in de Wet IB2001.

De essentiële vraag blijft op welke wijze de Belastingdienst voldoende inkomsten blijft houden. Voorlopig zijn ze nog even druk met het uitspitten van de papers. Daarnaast hebben zij nog andere zaken die op orde moeten komen voordat een nieuw plan er is.

In de afgelopen maand zijn de volgende blogs verschenen. Veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Perebooms

Stilzitten is geen optie

Ruimte

OVERVLOED – lessons learned

Terugvragen buitenlandse BTW? Wees op tijd!

 

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply