Internationaal

Hoewel wij mogen genieten van een zonnige zomer, zit de OESO niet stil en zijn zij op weg naar een nieuw fiscaal systeem dat een eerlijke belastingbijdrage moet garanderen van multinationals. Tegelijkertijd probeert Nederland uit alle macht buitenlandse bedrijven aan te trekken om in Nederland het hoofdkantoor van de onderneming te vestigen.

Nationaal

Aan de ene kant probeert men internationaal harmonisatie na te streven, terwijl er ook binnenlands belastingplichtigen zijn die zich liever onttrekken aan hun fiscale verplichtingen. De zogeheten “niet-melders” worden tegenwoordig opgespeurd om alsnog aan hun verplichtingen (wwft) te voldoen.

Schaarste

Een speurtocht naar schaars talent lijkt door universiteit op een geheel eigen wijze te worden uitgelegd. In plaats van schaars talent te werven via de 30% regeling, lijkt het er op dat zij enkel hoogopgeleid van andere universiteiten aan te trekken.

Opleiden

Goede gedegen wet- en regelgeving kan alleen tot stand komen met mensen die in beginsel een goede opleiding hebben gevolgd. Om te voorkomen dat schaarste van talent ontstaat moet natuurlijk het opleiden van goede (fiscale) studenten gestimuleerd worden. Daarom is er goed nieuws dat de scholingsuitgaven in ieder geval aftrekbaar blijven tot 2019. Dan kunnen wij in ieder geval vooruit onze toekomstige talenten!

In de afgelopen maand zijn de volgende blogs verschenen op Tax Talents.

Veel leesplezier,

Jeroen Perebooms

Geen geld voor BTW 2e kwartaal? Meld dit uiterlijk 14 augustus!

Briefgeheim

Hoe blijft jouw agenda overzichtelijk?

8 fasen van bedrijfsoverdracht

 

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply