Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg.

Zo is het ook met overvloed.
Er bestaat geen weg naar overvloed.
Als je zoekt naar overvloed, bevestig je je tekort op dit moment.
Alsof je iets moet ondernemen om overvloed te verwerven.
De weg van overvloed leidt nergens heen.
Die is er gewoon.
Nu, morgen en in de toekomst.

Tot twee jaar geleden had ik mij nog niet zoveel bezig gehouden met overvloed. Geld, kracht en liefde één energie? Interessant. Op de vraag “Wat geld voor mij betekende” antwoorde ik “Vrijheid! Geld geeft mij vrijheid.”. En kracht? Geeft mij dat ook vrijheid? Om over liefde maar niet te spreken. Hangt mijn vrijheid af van de hoeveelheid geld, kracht en liefde die ik tot mijn beschikking heb? Of word ik daarmee juist on-vrij?

Ik ben “het boek van OVERVLOED”; Geld Kracht & Liefde gaan lezen. Vorige maand volgde ik weer een seminar en een verdieping over overvloed. Tijd dus om het boek opnieuw te lezen.

Al lezende kwam ik tot enkele inzichten die je heel goed kunt inzetten voor je onderneming. En die deel ik graag met jullie. Een deel van de tekst komt letterlijk uit het boek. Mooi gevonden bewoordingen die ik graag hun schoonheid laat behouden.

Respect komt terug in elke onderneming
Een onderneming omvat alles wat je onderneemt. Een onderneming is een spiritueel proces van iets creëren vanuit liefde, met volledige aandacht. De stroom van geld, kracht en liefde wordt in stand gehouden als je voor alles wat je onderneemt de volledige verantwoordelijkheid neemt. Ofwel dat je jezelf en dat wat je onderneemt serieus neemt.

Positief denken
Elke positieve gedachte komt voort uit liefde en brengt liefde voort. Mensen die in een staat van liefde verkeren zijn gelukkiger, gezonder en kunnen beter overweg met tegenslagen. Liefde zit in alles. Of het nu groot of klein is. Dit kun je ook toepassen op relaties. En op je werk. Met klanten, collega’s en leveranciers. Als jij je werk met plezier doet, wek je enorm veel energie op bij alle partijen.

Overvloed gaat niet ten koste van een ander
Echte overvloed verkrijg je alleen als je ervoor zorgt dat je niets vergaart ten koste van de ander. Als je op een eerlijke manier een overeenkomst sluit, wordt de andere partij niet armer. Echte energie uitwisseling betekent juist dat beide partijen rijker zijn.

Zo is het ook met anderen zielig vinden. Daarmee plaats je hen in een slachtofferrol. Wat de kloof tussen jouw wereld en die van hun alleen maar vergroot.  Ellende maakt iemand niet minder mens.  Ondersteun anderen als medemens.  Help ze echt, zodat de ander iets aan je heeft.  Actief, nuttig en effectief zonder de ander te ontkrachten.  Anderen hebben ook gevoelens en een mening.

Koopjes bestaan niet
Je krijgt precies waarvoor je betaalt. Dat is de hoeveelheid energie die je op gang wilt brengen. Dat geldt voor spullen zoals auto’s en kleding. Maar bijvoorbeeld ook voor opleidingen. En ook als je echte liefde wilt in je leven zal je ontdekken dat het draait om investeren. Investeren in jezelf en in je omgeving. Investeren is delen. De stroom van geld, kracht en liefde kent geen koopjes.

Informeer daarnaast bij een nieuwe klant eens naar de planning voor een opdracht. Bij een slechte planning –waardoor men te laat is met een bestelling- zou betalen zomaar een issue kunnen worden.

Ik herinner me een gesprek voor een opdracht. Ik deed een prijsvoorstel. En een par dagen later had ik weer een bespreking. Ik heb een uur zitten wachten –de medewerkers om mij heen vonden het gênant. Vervolgens was de eerste vraag die mij werd gesteld “Kun je dit doen voor de helft van de prijs? Je bent duurder dan…”. Ik heb aangegeven dat dit mijn prijs was.  Alarmbellen tot en met…terwijl ik die opdracht graag wilde uitvoeren.

Een periode van bijna twee maanden aan beloften volgde.  Zonder ooit terug te komen op mijn voorstel. Uiteindelijk heb ik mijn offerte ingetrokken. Een groter plezier heb ik mijzelf niet kunnen doen. Want hoe en wanneer zou ik informatie ontvangen voor mijn opdracht? Bij wie zou de verantwoordelijkheid komen te liggen voor het al dan niet halen van een deadline? En hoe lang zou de betaling van mijn facturen op zich laten wachten?

Wat je aandacht geeft groeit
Zolang je je druk maakt om “stel je voor dat” en er daardoor niet helemaal voor gaat. Of dat je op twee paarden blijft gokken. Dan blijft de energiestroom in een afwachtende houding tot je echt een keuze maakt. Je geeft namelijk alleen energie aan de twijfel. En niet aan het slagen van je idee.

Twee bedrijven naast elkaar. Het leek een mooie oplossing voor de time-being. En het voelde prettig dat ik niet hoefde te kiezen. Totdat ik besefte dat angst om los te laten mij bij het ene bedrijf hield. En mijn energie van het andere bedrijf wegnam. Hierdoor voelde het alsof ik veel moeite moest doen om vooruit te komen. Het oude afsluiten en vol vertrouwen een echte keuze maken voor het nieuwe. Dat is wat ik onlangs heb gedaan. En dat voelt zo lekker! Wat opvalt, is dat de vragen uit mijn omgeving ook veranderen.

Het respecteren van liefde
Respect hebben voor liefde betekent het respecteren van de liefdesband die jij met iets of iemand hebt. Het betekent ook het respecteren van de relatie tussen anderen.
Bij het jagen op klanten van anderen is er duidelijk sprake van gebrek aan respect. Jagen op klanten van anderen doe je alleen als je tekortgericht bent. Of je bent bang dat er voor jou niet genoeg zal zijn.

Deze komt binnen. Jaren heb ik het gevoel gehad dat collega’s elkaar het werk en klanten niet gunnen. En wat een gevechten heb ik daarvoor geleverd. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat klanten hun keuze maken om wie jij bent en wat jij voor ze kunt betekenen. En alle werkzaamheden die ik voor klanten wilde doen omdat ik zag dat ze het nodig hadden. Waar anderen vooral dachten dat dit hun eigen budget zou beïnvloeden. Een energielek…en basis voor werkkeuzes die ik later heb gemaakt.

Ik ben benieuwd wat overvloed voor jou betekent. En wat betekent het voor jouw onderneming? Ik lees jouw reactie graag hier. En weet dat jouw reactie een anderen ook weer zal inspireren. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een kado!

Ik beloon jouw reactie namelijk met een brainstormsessie via Skype! In 30 minuten bedenken hoe jij overvloed kunt toepassen in jouw (bedrijfs)leven. Is jouw onderwerp al genoemd? Plaats het ook dan als reactie zodat ik weet welk onderwerp bij jou speelt.

Creatieve groet,
Adrienne

 

Het is mijn missie belastingadviseurs en accountants te faciliteren op hun groeipad te komen zodat ze met plezier maximale prestaties kunnen leveren, voor zichzelf, hun bedrijf en hun klanten. Ik heb ruim 15 jaar als belastingadviseur gewerkt. Hierdoor weet ik wat er leeft. Jij kunt ervoor kiezen iedere dag hetzelfde pad te lopen. Of een keer het zijpad te nemen. Daar liggen jouw groeimogelijkheden. Aan jou de keus!

Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply