Personal Development(s)

Januari zit er weer op en dat betekent dat veel fiscalisten de eerste facturatieronde er weer op hebben zitten in het nieuwe jaar. De balans wordt daarmee weer even tijdelijk opgemaakt en vaak gaan we (weer snel) door naar de waan van de dag. Met kerst nemen velen zich voor om in het nieuwe jaar (2016) het anders te gaan doen. Fiscalisten zijn daar geen uitzondering op.

Effectief

Maar hoe blijf je dicht bij jezelf terwijl de wereld om ons heen continu in verandering is? Hoe word je zo effectief mogelijk (niet te verwarren met efficiënt, wat dat is echt iets anders). Mocht je geïnteresseerd zijn hoe je effectief kunt worden: Steven Covey heeft er een duidelijk boek over geschreven. Wil je de samenvatting? Klik dan hier om het filmpje in 6:42 op YouTube te bekijken.

Van modelovereenkomst tot BEPS

Als we naar de fiscaliteit kijken en de ontwikkelingen van laatste maanden, dan gebeurt er nogal wat. Van de ondernemer die als zelfstandig professional werkt tot aan multinationals, zij hebben te maken met ingrijpende ontwikkelingen. De modelovereenkomsten treden per 1 mei aanstaande in werking voor de ZZP’er en multinationals krijgen te maken met uitdagingen als het gaat om de BEPS problematiek. Kortom op elk vlak spelen er zaken die aangepast of opgelost moeten worden.

Sharpen the Saw

Ongeacht waar jij als fiscalist werkzaam bent, welke uitdagingen je ook tegemoet mag zien in de komende periode, het begint bij jezelf. Wanneer jij effectief kunt zijn voor jouw klanten of jouw onderneming waarvoor je werkzaam bent, ontstaat daarmee de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. In het vermelde filmpje wordt dit genoemd als “ Sharpen the saw”. Vaak is het beter om eerst de zaag te slijpen voordat je daadwerkelijk gaat zagen…

Februari is nog volop in ontwikkeling en ik hoop dat je nog even stil staat bij jouw goede voornemens.

Succes!

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply