Rebel

Met verbazing hebben velen van ons naar de Amerikaanse verkiezingen gekeken. Het is even afwachten wat de president elect gaat doen in het nieuwe jaar. Vooralsnog lijkt het erop dat hij sterk gericht zal zijn op de nationale economie. Bij het samenstellen van zijn adviseurs nam hij zowel een bruggenbouwer als een rebel aan.

Hoewel mijn politieke voorkeur er niet toe doet, vind ik het een goed idee om meer oog te hebben voor de rebel. Ik las onlangs “Let your Workers Rebel” gepubliceerd door Harvard Business Review. De korte conclusie van het stuk is dat wij als (fiscale) professionals zelfsturend dienen te zijn en de status quo meer moeten challengen op basis van jouw sterke punten .Hoewel de fiscale vaktechniek van zichzelf meer dan voldoende uitdagend is, gaat het met name om jezelf uit te dagen. Mijn tip: Maak soms de rebel in je los en doe iets omdat je “gut feeling” dat ingeeft. Lezen dus!
Grappig detail: in het FD wordt juist het tegenovergestelde verkondigd, namelijk dat Fiscaal Nederland gesloten is en hecht aan de status quo…

Pensioen, DGA en uw echtgenoot

Dat de status quo wijzigt blijkt wel uit de afschaffing van het pensioen in eigen beheer. Als je meer wilt lezen over de gevolgen kan dat hier.

Waarheen, waarvoor?

Het begraven van de regeling van het pensioen in eigen beheer zorgt voor de vraag wat het volgende is dat de politiek in petto heeft voor de Nederlandse belastingplichtigen. Deze blog beschrijft de uitdagingen voor Nederlandse werknemers, werkgevers, studenten, zorgbehoevenden, huisvrouwen, een- en tweeverdieners, zzp’ers en andere die fiscaal een bepaalde positie hebben. Een duidelijke oproep voor een helder en goed fiscaal plan.

Klantcontact

Wat de wijzigingen ook zijn in de nabije of verre toekomst, één ding mag niet worden vergeten: in contact blijven met je klant.

Rit Registratie

Als je naar jouw klant reist of andersom, komt de vraag meer dan eens kijken of de kilometeradministratie wel goed is. Hoe je dit het beste digitaal en volledig interactief kunt doen, zie je hier.

Woningregeling

Als je dan eenmaal thuis bent in alle rust en je voorzichtig buigt over eventuele verhuisplannen, dan dien je ook weer up to date te zijn. Deze blog laat zien welke ontwikkelingen er zijn voor 2017.

Veel leesplezier!

Jeroen Perebooms

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply