De één geniet op dit moment van de wintersport en de ander dompelt zich onder in het Carnaval-gedruis. Fiscaal is het momenteel ook één grote polonaise aan veranderende maatregelen en mensen die de Belastingdienst gaan verlaten.

Nog meer nieuws. In sommige gevallen doen zelfs politici mee om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en zomaar “even” € 27 miljard aan lastenverschuiving voor te stellen. De politicus in kwestie noemt het “de grootste belastingherziening ooit”. Misschien heeft deze politicus tijdens zijn après ski biertje bedacht: “vergroening van belastingen: altijd goed om mee in de publiciteit mee te komen!” De realiteit zal echter zijn dat -als hij al aan tafel mag zitten bij een kabinetsformatie- deze grootste belastingherziening ooit op deze wijze snel zal sneuvelen. Gelukkig ben ik niet de enige die dit als een storm in een glas water ziet en het FD het zelfs luchtfietserij noemt.

Natuurlijk levert Trump weer zijn bijdrage om ook fiscaal weer in het nieuws te zijn, net als de Europese Commissie. Nog even terugkomende op de (lucht)fiets: de Bovag wil graag de bedrijfsfiets terug op de agenda. Kortom weer voldoende om fiscalisten de komende tijd druk bezig te houden. De voorzichtige conclusie deze maand: geen groei, zonder weer-stand.

De onderstaande blogs zijn de afgelopen maand verschenen en geven je nog meer inzicht in het fiscale nieuws en wat er speelt. Veel leesplezier.

Hartelijke groet,

Jeroen Perebooms
Tax Talents

Broekie uit Brabant

Foto-blog-Broekie-uit-Brabant

International Management Forum (IMF)

Logo-IMF

24/7: Gezonde Balans

CROP-gezonde-balans

Inkomstenbelasting afrekenen na overlijden

BLog-foto-roos

Ik ga alles anders doen …

anders-doen

Matchmaker in Tax. Gedreven, delen, eager, sociaal, assertief, helicopterview, oplossingsgericht maar vooral met open vizier zaken aanpakken.

Neem contact op
Deel via... ... of praat mee via onze

Leave A Reply